Herències, testaments i serveis jurídics per a gent gran

 

Com podem ajudar-te?

Contacta amb nosaltres si necessites assessorament legal perquè ha mort un familiar o una persona coneguda i has de realitzar els tràmits de l'herència. Tot i que són moments molt dolorosos, cal contactar amb un advocat especialista, ja que el termini general per al tràmit de l'herència és de sis mesos i no és aconsellable esperar a l'últim dia.

 Cada herència té les seves particularitats.

 

Per què és tan important escollir bé l'advocat especialista en herències, testaments i serveis jurídics a la tercera edat?

Perquè després de la mort d'una persona, cal comprovar si la mateixa havia atorgat testament o no, ja que la normativa que s'aplica és diferent.

 Si el difunt havia fet testament serà necessari sol·licitar una còpia autèntica de l'últim testament i iniciar els tràmits de l'acceptació de l'herència.

 Per contra, si el / la difunt / a no va atorgar testament, llavors és la Llei la que indica qui o qui són els hereus.

 Per això, és aconsellable assessorar-se amb un advocat especialista en herències perquè ens indiqui la solució més adequada en cada supòsit.

 

És aconsellable fer testament?

Sí, és molt aconsellable. En fer testament, aquella persona decideix qui heretarà els béns que tingui al moment de morir.

 És important assessorar-se amb un advocat especialista en herències de com s'ha de redactar el testament perquè es compleixi la voluntat de la persona després de la seva mort, i perquè els hereus puguin tramitar l'herència sense complicacions.

 

Quins són els serveis jurídics a la tercera edat?

Quan els nostres pares o familiars es fan grans i amb prou feines poden valer-se per si mateixos, es genera una veritable problemàtica per als fills. Segons l'estat de salut dels pares, els fills se senten en l'obligació de realitzar determinats actes en nom dels seus pares.

 Hi ha vegades que l'estat de salut dels pares es deteriora tan ràpid que cal que els mateixos siguin atesos en una residència geriàtrica. Sovint es planteja la qüestió de vendre l'habitatge habitual dels pares per poder pagar la residència.

 Si la persona gran es troba en la primera fase de la pèrdua cognitiva, és recomanable que aquesta persona atorgui un poder preventiu per tal que el seu fill / a, o tots els seus fills / es puguin realitzar els actes que abans realitzava la persona gran.

  

Quins són els serveis que oferim als clients en les herències, testaments i serveis jurídics a les persones de la tercera edat?

SERVEI DE CONSULTORIA I ASSESSORAMENT JURÍDIC per a les persones que volen saber quins són els seus drets en una herència, respecte a la legítima, desheretament, etc. Així, un cop han estat correctament assessorades, podran prendre la decisió que estimin més adequada i que més protegeixi els seus drets.

  

REDACCIÓ I ENVIAMENT DE BUROFAX. Moltes vegades cal fer una comunicació a l'altra part, per tal de tramitar l'herència o el pagament de la legítima de forma amistosa, i s'ha de fer de manera que quedi constància d'aquesta comunicació.

  

PROCEDIMENT D'HERÈNCIA.

 • Amb testament.

 • Sense testament. Es diu herència "abintestat"

 

 PROCEDIMENT DE RECLAMACIÓ DE LA LLEGÍTIMA I DE COMPLEMENT DE LA LLEGÍTIMA.

 • De mutu acord.

 • Si l'acord no ha estat possible, s'acudeix davant els tribunals i els mateixos decideixen quina és la quantitat que l'hereu ha de pagar al legitimari (persona que té dret a la legítima).

 

 PROCEDIMENT DE NUL·LITAT I IMPUGNACIÓ DEL TESTAMENT

 En el cas que es compleixin els requisits taxats per la llei per al procediment d'impugnació del testament, en el procediment judicial es pot declarar la validesa o la nul·litat del testament impugnat.  

 

SERVEI JURÍDIC DEL PODER PREVENTIU.

 És un poder que solen atorgar la gent gran en les primeres fases de deteriorament cognitiu, quan encara tenen consciència de la realitat, per tal que la persona apoderada pugui realitzar els actes que es detallen en el poder. Aquest poder segueix sent vàlid encara que després la persona que ha donat el poder perdi les seves facultats mentals.

 

 SERVEI JURÍDIC DE REDACCIÓ I REVISIÓ DE TESTAMENT

 Servei professional mitjançant el qual vam redactar com desitgen els nostres clients que els seus béns quedin repartits després de la seva mort.

 De vegades és necessari fer una revisió del testament, ja que per diferents causes la situació de la persona pot haver canviat, i en cas de no modificar el testament, l'anterior no es podria complir literalment. Per exemple, en el cas que els hereus hagin mort abans de la persona que atorga testament.

 

PROCEDIMENT JUDICIAL D'INCAPACITACIÓ

 La incapacitat judicial es determina pel jutjat que dicta una sentència d'incapacitació, i que es produeix quan una persona pateix una malaltia o dolència persistent que li impedeix governar-se per si mateixa.

 És molt important que la declaració d'incapacitat d'una persona només pugui fer-se mitjançant una sentència judicial (Art 199 del Codi Civil) i la malaltia o deficiència ha de ser "persistent" i que provoqui que la persona no pugui governar-se per si mateixa.

 

 Existeixen més serveis jurídics al despatx, de manera que us aconsellem que davant qualsevol problema o dubte relacionat amb una propietat o immoble, contactis amb el nostre despatx.  

 

No esperis més! Deixa't assessorar per un expert en herències, testaments i serveis jurídics per a gent gran

 

935 702 071

 

 Si t'interessen els temes relacionats divorcis, separacions i parelles de fet pots consultar les entrades del nostre blog sobre herències, testaments i serveis jurídics per a gent gran i altres temes relacionats.

 


google reviews stars 

Vols que et truquem?
Demana cita ara
1000 caràcters restants

FACILITAT DE PAGAMENT

La nostra professionalitat fa que adeqüem els nostres honoraris segons la particularitat de cada cas i situació, perquè cada supòsit és únic i singular.

Els nostres honoraris són raonables i assequibles.

A més poden fraccionar els imports sense cap interès i la primera visita és gratuïta.

Pensi-ho bé. Triar advocat és una decisió important. Esculli un advocat de la seva confiança ja que les qüestions que Vè. Li va a confiar solen ser molt importants, tant a nivell personal com a nivell patrimonial.

Trieu bé. Truqui'ns.

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús Veure la política de cookies